Zimná sezóna v Snowparadise Veľká Rača Oščadnica Veľká Rača
Snowparadise Veľká Rača Oščadnica

Svoje miesto si tu nájdu, uprostred krásnej prírody, všetci nadšenci bieleho športu a turistiky od začiatočníkov až po tých najnáročnejších. V tomto lyžiarskom stredisku v troch lokalitách DEDOVKA, MARGUŠKA a LALIKY sú osobné horské dopravné zariadenia, vrátane dvoch 4-sedačkových a jednej 6-sedačkovej lanovky v kombinácii s 8-miestnymi kabínkami, s celkovou prepravnou kapacitou 9700 osôb za hodinu, pravidelne upravované zjazdové trate v dĺžke 14 km a bežecké trate na Stope zdravia v dĺžkach 1, 3 a 5 km.
Viac info na stránke Snowparadise Veľká Rača Oščadnica.

Medzinárodné lyžiarske stredisko Snowparadise Veľká Rača Oščadnica sa nachádza na Kysuciach, v pohorí Kysucké Beskydy. Poloha strediska je veľmi zaujímavá, pretože sa nachádza v blízkosti hraníc s ČR a PL, takisto aj prístup do strediska je bezproblémový a počas zimy bezpečne udržiavaný. Najväčšou prednosťou strediska je jeho rozloha a dispozícia v troch rôznych, navzájom lyžiarsky prepojených lokalitách - Dedovka, Marguška a Lalíky. Nachádzajú sa tu zjazdovky všetkých náročností, takže si tu dobre zalyžujú všetci od začiatočníkov až po najnáročnejších lyžiarov. Ponuka služieb je pestrá - školy a škôlka, úschovňa, ski servis, požičovňa lyží a predajňa športových potrieb. Na spestrenie lyžovačky je možné požičať si skifox alebo zažiť adrenalín na bobovej dráhe, ktorá je najväčšou atrakciou v stredisku. Samozrejme v našej ponuke nechýba ani večerné lyžovanie.

K dispozícii je takmer 14 km pravidelne upravovaných zjazdoviek, všetky sú zasnežované technickým snehom. Počet zjazdoviek: 13, z toho 7 modrých (ľahká náročnosť), 4 červené (stredne ťažká), 2 čierne (ťažká). Vyznávači bežeckého lyžovanie si tiež prídu na svoje, nachádzajú sa tu bežecké trasy - Stopa zdravia v dĺžke 1, 3 a 5 km. Nástup na uvedené trasy je od vrcholovej stanice sedačkovej lanovky v Dedovke.

V stredisku pôsobí Lyžiarska záchranná služba, ktorá je na vysokej profesionálnej úrovni.

Prevádzková doba:
alt december 2011 - apríl 2012 (podľa snehových podmienok)
alt 8.30 – 16:00 hod.
alt večerné lyžovanie v čase 17:30 - 21:00